Daycare Abrani, Ghana

Daycare Abrani er etableret af en gruppe kvinder fra Abrani for ca. 18 år siden, da de indså, at mødre havde brug for at få passet de små børn fra ca. 1,5 år, nå de skulle ud og arbejde med jorden.

Landsbybeboerne er bønder, både mænd og kvinder. De har oftest et lille stykke jord, som regel op til 5-6 km. afstand fra Abrani. De er tit ude fra tidlig morgen til eftermiddag! Når børnene er små, bæres de på ryggen, men med både afgrøder på hovedet og børn på ryggen er det tungt, når de bliver større!

De unge bærer sand

Familiens unge henter sand til legepladsen, 30 ture blev det til!

I Daycare Abrani er der 2 kvinder, der passer børnene., Foreningen Kulturbroen har haft en flok frivillige til at istandsætte og medvirke i arbejdet, og fornyelig en ghanesisk mand.

Een fra vores forening giver løn til de ansatte, og ved at legepladsen er blevet etableret, er der klart meget bedre at være i Daycare både for de voksne og børnene.

Jeg var i landsbyen Abrani i begyndelsen af januar 2015.
Vi var en gruppe på 4 kvinder, der tog derud for at få iværksat projekt Daycare Abrani!

Abrani Daycare plus nature

De ca 50 børn fra 1,5 år – deres 2 pædagoger og Nature som var frivillig en periode.

Vi har satset på at bruge tilskuddet fra Ukassen til at få etableret legeplads. Vi hyrede håndværker til at lave hegn rundt Daycare og legeplads og en flok unge drenge og piger hentede sand på den anden side af floden – 30 spande blev det til!

Donorgynge

Ny gynge opsat for donorpengene.

Vi holdt en fest på 1.dag børnene mødte, for forældre(mødre og bedstemødre kom) og børn m.fl.Børnene fik hver en lille godtepose og noget tøj, som vi havde haft med. Det blev en festlig dag, med stor hurlumhej, sang og dans og høj lyd!

Legepladsen er nu fungerende, der kan stadig ske nye tiltag, men børnene leger med glæde der dagligt med ny indkøbt legetøj/redskaber.

En danser, af dem der var med for anden gang i Ghana, giver tilskud til de 2 børnepassere der er til de 48 børn. Børnene skal give 2 kr. dagligt, men det er ikke altid de kan det!

Der er altid mulighed for at komme til Abrani og arbejde i Daycare, på skolen eller andre steder.

Der er en lærer Zigzak på skolen i 2 måneder, hun får udrettet en masse, følg hendes spændende beretning og skønne fotos på Facebook.
Gå ind på Frivillig til Ghana, et nyt program- rejse til Ghana er i gang med start august 15

En tak til Ukassen for endnu et tilskud til landsbyen Abrani, de er så glade for det i Abrani, og os i Foreningen Kulturbroen Folkloric.

Mange hilsner fra
Elisabeth
www.afrikanskdans.dk

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.

Comments are closed