Oplevelser og projekter Ghana

I 1984 tog jeg et år til Ghana for at lære at danse afrikansk dans og trommespil for at kunne undervise i det i DK.
Det er blevet til utallige rejser til og projekter i Ghana og til meget dans, sang og rytmer med børn og voksne.

Sammen med en ghanesisk familie har vi fået opbygget et sted med et stort hus lige ned til Atlanterhavet, hvor gæster kan komme og bo, danse og tromme, være frivillig, i praktik og opleve det ghanesiske dagligliv.
Den store familie i alle aldre sørger godt for alle: Lækre måltider, festligt samvær, vejledning og følgeskab til hvor man ønsker at tage hen.
Vi har haft en del frivillige, en 16 årig pige har været frivillig i 2 mdr. i beg. af året på et børnehjem i nærheden, og en stor gruppe studerende er lige kommet hjem fra et besøg.
En Daycare for mindre børn, er netop blevet færdigbygget på stedet, med støtte fra Ukassen (vi takker meget) den starter op her til sommer, vi tager med glæde mod frivillige til at være med til at præge stedet, som skal inspireres af dansk pædagogik og musik dans og sang mm.
Man kan være frivillig både i Nungua og i landsbyen Abrani på Daycare eller skolen, men man kan også byde ind med alt mulig andet som frivillig: Håndværk, IT, skolelærer mm.
Sammen med en anden Ghana begejstret Zigzak, har vi opbygget et sponsorprogram, med faste og løse sponsorer for nu 25 børn til støtte for deres skolegang.
Der er altid brug for flere sponsorer, også til vores Daycare.
Børnene, vi sponsorerer, er fra forskellige steder i landet, en del fra Abrani i Voltaregionen.
Denne landsby er værd at besøge: The real Ghanian life, de er bønder, der går til deres farm dagligt og bærer deres gods på hovedet, henter vand ved floden (her kan bades i kølende vand) folk er smilende og lattermilde, som de er de fleste steder i Ghana.
Ghana er et meget gæstfrit land og let at være og rejse rundt i- og ikke dyrt.

Elisabeth Lange-info@afrikanskdans.dk

www.afrikanskdans.dk

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.