Kulturgæsterne på lejren 2019

Torsdag d. 11. juli træder lejrens fire kulturgæster ud i ankomsthallen i Billund lufthavn.
De vil møde en jublende, lettet velkomstkomité med flag og sang.
Derefter går turen op gennem Jylland på motorvej mellem grønne marker.

Hjem til Seba, et par dages indføring i, hvordan bruseren, komfuret, fodgængerfeltet og supermarkedet fungerer, før de skal møde Utamaduni-dansegruppen på Granlunden hos Uffe og Sander.
Utamadunilejren har de hørt om, siden de var små. Den er som et lille stykke Sukumaland, lyden af trommer, sang, og en masse mennesker som hilser og smiler. Derfor er de måske overraskede, når de ankommer til Keramikgården – på en næsten tom eng, for alting skal jo bygges op først, og de skal hjælpe til. F.eks. med at bygge rafter om til en badescene eller på ceremonipladsen der må rives ren for græs. Men om lørdagen falder det hele på plads. Nye og gamle venner strømmer til ned ad bakken, trommerne begynder at buldre, kulturgæsterne hilser på kollegaer fra Ghana, Gambia og Senegal, en ung kvinde, som aldrig har været i Tanzania, synger en sukumasang for ved bålet!
Når man er gæst i Sukumaland, bliver man behandlet som konge eller dronning. Man er først til at få maden serveret, og man får selvfølgeligt tilbudt den bedste plads i bussen, det sidste stykke kød og den eneste stol på bopladsen. På Utamadunilejren står vi i madkø, barkø, toiletkø og opvaskekø.
Det skal gæsterne nok lige vænne sig til, men heldigvis viser venlige folk dem vejen. Shigela har prøvet det før, for han har været på lejren som kulturgæst to gange tidligere. Han er en springfidus, hulepindsvinedanser og sangmager. I år bliver han akkompagneret af Ndila fra Wangoko, som er en mester på bununguletrommer. Mele (Mary) fra Bujora er en kvinde med masser af udstråling og energi. Hun danser et bredt udvalg af stilarter. Det samme gør John fra Maisha Furaha-gruppen, med en god del humor og teater. Glæd jer til at møde dem.
Efter lejren har gæsterne kun kort tid i Danmark. Vi håber, dansegrupperne her i landet vil være hurtige til at melde ind, hvis I ønsker besøg. Skriv til maja@utamaduni.dk.
Tag godt imod Shigela, Ndila, Mele og John, det bliver en fantastisk oplevelse for dem at møde jer og at bidrage til den 37. Utamadunilejr!

Kærlig hilsen kulturarrangørerne,
Utamaduni Dance Troupe

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.