Årsrapport U-kassen 2016

Hvert år uddeler Utamadunis U-kasse cirka mellem 30 og 40.000 kr til projekter med forbindelse til lejrens deltagere. U-kassen kan støtte med op til 5.000 kr, og eneste ‘modkrav’ er,  at der skal skrives en rapport/artikel om projektet til årsmagasinet. Dem finder du både her i Mwaka Huu og på U-kassens hjemmeside.

Årsberetning for U-kassen 2015/2016:

Igen – friske kræfter til U-kassen!
Igen har vi i 2015, i U-kassen haft et dejligt år med mulighed for at støtte nye og spændende projekter, og med stor fornøjelse af at læse de spændende beretninger, der er blevet sendt til os i starten af 2016.
Det er dejligt at se at pengene vi støtter med fra U-kassen er med til at give startskuddet til modtagernes gode og seje projekter!
Igen i år har vi fået en ny med på holdet, der nu består af Julie Bie, Ronja Calmann og Anne Katrine (Tinne) Bie. Nogle af de tanker vi har gjort os i år, handler om hvordan vi kan gøre os mere synlige, både på nettet, men også på sommerlejr. Det er nogle gode ansøgninger vi modtager hvert år, men der er økonomisk rum til at give til flere og vi vil selvfølgelig gerne støtte så mange spændende projekter som muligt, med de penge vi har.
I løbet af året fik vi implementeret noget nyt; nemlig at ansøgningerne foregår gennem et ansøgningsskema, der kan findes på hjemmesiden. Det har gjort det nemmere for os i selve bedømmelsesprocessen og har fungeret godt! Så det bliver vi ved med. 🙂
Desuden kan retningslinjerne, formål, gamle beretninger fra tidligere støttede projekter, ansøgningsfrister og meget mere findes på hjemmesiden, så den opfordrer vi stærkt potentielle ansøgere til at gå ind og læse lidt på.
Hvis man har spørgsmål til U-kassen kan man altid kontakte os på
mail: ukassen@utamaduni.dk og
web: www.utamaduni.dk/ukassen
Vh. Tinne, U-kassen.

Hvem kan søge U kassen:

Det er muligt at søge U-kassen som Dansegruppe eller enkeltmedlemmer af Utamaduni Kulturforeningen. Alle deltagere på foregående års lejr, er medlemmer af Utamaduni Kulturforening.
Hovedformålet med U-kassen er at medvirke til støtte for aktiviteter, der hjælper til en løsning af grundlæggende menneskelige behov, primært i tanzanianske landdistrikter, fortrinsvis blandt foreninger og kulturgrupper. Der kan ansøges om støtte til vand, fødevarer, sundhed og organisation inklusive administration. Der bevilliges et beløb, på maksimalt 5.000 kr. pr. projekt. Ansøgningsskemaer og vejledning til brug af disse, kan findes via U-kassen hjemmeside på www.utamaduni.dk/ukasse.

Beretninger fra modtagerne af U-kasse midler 2015:

I 2015 gav U-kassen støtte til følgende projekter:

 • Educate Now, Ane Pind Bagge
  Educate Now er en forholdsvis nystartet forening (2012) med base i Aarhus, der har til formål at ydes tøtte til børn og unge i Sukumaland, primært med fokus på piger og unge kvinder. I Educate Now er overbevisningen at uddannelse er vejen frem, da det kan hjælpe de unge med, i højere grad, at tage kontrol over deres eget liv og søge beskæftigelse indenfor områder, der interesserer dem.
  Læs mere her
 • Kili Kids Centre, Sofia Asak
  Kili Kids Centre er et børnehjem, der ligger ca. 20 km udenfor Moshi, Tanzania. Det åbnede i 2011, stiftet af en australier efter 2 års fundraising. Det er et miljøvenligt børnehjem, der driver et bæredygtigt landbrug hvorfra de får grøntsager og frugter. Pt. bor der 26 piger og drenge i alderen 2-14 år.
  Læs mere her
 • Nyanguge Developement Foundation, Knud Erik
  Nyanguge Developement Foundation har ansøgt om computere til tre skoler og et landbrugscenter, der ligger i Nyanguge kommune. Computer kendskaber er ved at blive en vigtig del af skolesystemet i Tanzania, og derfor donerede Region Midt/Vest 80 desktop computere i 2015. Ukassens bidrag gik til transporten af disse til Tanzania.
  Læs mere her
 • Klinik, Abene i Senegal, Mette-Lotus
  Klinikken ligger i en lille fiskerlandsby, Abene, hvor Mette hjælper befolkningen med små som store medicinske problemer.
Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.