African Project Center

African Project Center er en grund med hus og gæstehuse i fiskerlandsbyen Abene i Sydsenegal.

Gæster her kan medbringe projekter, fx. jordemoder, murer, sygeplejerske, lærer, tandlæge.

På stedet findes også en forhave-klinik, hvor lokale kan få gratis behandling, medicin og undervisning. Eller de kan sendes videre til fx. operation for grå stær eller røntgenfoto af et muligt brækket ben.

Klinikken består af 6 stole, et bord og 5 kufferter med forskelligt udstyr/medicin, samt fagbøger, bla: ”Where there is no doctor”.

Der er ingen rigtig læge eller tandlæge i området, men klinikker drevet af fx. en nonne eller en korttidsuddannet sygeplejerske. De ansatte her lever mest af det medicin, de kan sælge, så der overdoseres, og man fortæller sjældent patienten, hvad de fejler (man skal jo leve af sin ”bedreviden”).

Forhaveklinikken kan eksistere, fordi jeg medbringer overskud fra et hospital og et hospice, fordi mine gæster betaler en del til projektet og fordi ukassen giver et tilskud.

Pengene bliver brugt til indkøb af medicin, fx. malariakure, ormemidler, øjensalve, hudsalve, antibiotika. Den lokale oversætter får et mindre beløb, og sidste år blev der også brugt penge på at sende en tønde med remedier og et par krykker afsted med en container.

Desuden kan ”projektkassen” betale rejse til og behandling på et større hospital.

Tak for tilskud.
Der kan gøres virkelig meget for få penge.

Kærlig hilsen Mette

 

Rappport:

Modtaget beløb:
2000

Regnskab:
Medicin, transport.

Oprindeligt formål med projektet
At behandle gratis + give undervisning og evt tilskud til hospitalsbehandling

Projektforløb:
Projektet kører fortsat

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.