Hilsen fra Forkvinden 2019

Endnu et år er gået og vi kan endelig begynde at se frem til endnu en Utamaduni lejr, sådan rigtigt! Vi glæder os rigtigt meget til at nyde hinandens selskab i Ramten skov igen i år – denne gang forhåbentligt ALLE syv dage (otte, hvis man tæller nedpakningen med).

Alt i alt var det en rigtigt dejlig og varm (!!) lejr, som vi godt kunne ønske lidt mere… hvis ikke våd, så halvfugtig næste år. Jeg vil gerne, på resten af bestyrelsens og foreningens vegne sige alle et kæmpe stort TAK for den store og rørende opbakning der var omkring vores forkortede lejr i 2018. Der var ingen af os, der havde prøvet det før, men vi var alle sammen med til at løfte i flok og gøre den løsning nemmere end vi havde frygtet. 🙂

I december afholdt Utamaduni Dance Troupe i samarbejde med Wanasesilia Dance Troupe (dansegruppen der hører til på Bujora, Tanzania) Warsha; to ugers kursus i Tanzania hvor deltagere fra Danmark og Sverige boede, spiste, dansede og spillede på Bujora. Det var en fantastisk tur, med nogle rigtigt seje deltagere og virkeligt mange gode stunder med vores venner fra Bujora.
Derudover fik vi også mulighed for at invitere de fire kulturgæster vi arbejder på at få på besøg til sommer; nemlig Mele, John, Ndila og Shigela (læs lidt mere om dem her). Shigela har vi haft på besøg før, men for de andre tre er det allerførste gang de skal til Danmark og de glæder sig rigtigt meget. Der ligger mange tanker bag valget af de kulturgæster vi inviterer op på lejren, og en af de tanker er naturligvis hvordan det kan passe med programmet og hvad vi hører fra alle jer danselystne mennesker at der er brug for. Vi har haft flere år med fede slangedansere nu, så derfor tænker vi at det er tid til noget Bunungule – hulepindsvinedans. Det er netop Shigela og Ndila eksperter i og med Mele og John til at fyre op for hakkedansene skal det nok blive et rigtigt godt lejrprogram i år.

Året 2018 havde desværre en sørgelig udgang. Vi mistede vores kære Trine forkvinde, min og Christophs forgænger. Mange fra vores lejrforening har haft Trine tæt inde på livet og kommer til at savne hende meget. Jeg selv havde nogle gode stunder med hende, efter at jeg var blevet valgt til at være forkvinde hvor vi havde snakke om hvad posten og foreningsarbejdet indebærer.
Jeg var i Tanzania, på førnævnte Warsha, da begravelsen blev holdt, men Sander fortalte senere, da han også ankom til Bujora, at det havde været smuk ceremoni. Han fortalte mig også at han havde bedt om at få lov til at arve to ting fra Trines hjem; en sukuma-skammel og en Shilungu, begge ting for at give det videre til mig, da jeg er “den nye” forkvinde. Det var meget rørende og stort!
Hvil i fred, Trine.

Til slut vil jeg gerne sige tak for en dejlig generalforsamling, der blev afholdt i udgangen af marts. Denne gang prøvede vi noget nyt og spændende, nemlig at afholde vores GF over en hel weekend i stedet for én mødedag. Det gjorde at vi kom hinanden lidt mere ved og også havde tid til at hygge sammen ved bålet efter de mange lange snakke. 

Jeg tror og håber ikke det er sidste gang vi gør det på den måde og vil gerne minde om at ALLE er velkomne til generalforsamlingen, om man er arrangør, hjælper eller lejrdeltager. Så sæt allerede et kryds i kalenderen den sidste weekend i marts, hvor vores møde altid ligger – også hvis det kun bliver en lørdag næste år.

Indtil da, lad os glæde os over at det er blevet maj hvor tilmeldingen til Utamaduni lejren åbner og dette års udgave af Mwaka Huu går i luften!
Første skridt til at vi ses i Ramten skov lørdag d. 20. juli. 🙂

OBS OBS! 🙂
I år laver vi programmet sidst på ugen lidt anderledes.
Dette skyldes at vi sidste år, måtte undvære vores fredag og holde en lille fest torsdag  i stedet for. Dette gav grobund for ideer til hvordan vi kan holde vores lejrfest og Åben Mark lidt nedskaleret på lyd og med mere nærvær og fællesskab.
På lejrforeningens evalueringsmøde lavede vi derfor brainstorm på forslag, og den endelige beslutning blev truffet på årets generalforsamling.

Ligesom sidste år vil vi TORSDAG gerne holde en lille discofest foran baren med et par timers dans og fest. Herefter har vi en “normal” aften med bål, sang og hygge.
Om fredagen laver vi fælles-workshops hele dagen: ALLE gæster, der kommer udefra er MEGET velkomne til at deltage, så prik jeres gode ven på skulderen og hiv dem med ud på dansepladsen. Der vil være en lille opvisning af børnedans og kl. 17.00 er der Shindano; nemlig dansedysten mellem hulepindsvinedanserne og slangedanserne. Spændende hvem, der mon løber med sejren i år?
Aftenen slutter med Faratuben, der vil optræde for os under Hatten, og herefter står den igen på klassisk Uta-hygge, muligvis med et par trommer omkring bålet. Det vil altså sige at vi prøver et år uden høj disco hele natten, men i stedet hvor vi bruger vores stemmer og trommer. 🙂

Vi håber dette nye forslag falder i god jord, og åbner op for at vi kan være endnu mere sammen og nyde hinandens selskab. Og ikke mindst sige ordentligt “Tak for i år og på gensyn,” før vi dagen efter vender snuden hjemad (selvfølgelig efter at have hjulpet områderne med at rive ned 😉 )

Kh Tinne

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.