FANAKA ARTS PROJECT takker for støtte!

Fanaka Arts Project er en samfundsorganisation i Mukuru slums i Nairobi, Kenya.
Fanaka er et akrobatik og cirkus projekt for børn og unge.
Et tilbud hvor de hver dag efter skole og i weekender kan komme og øve sig og blive trænet i akrobatik og cirkus.

Organisationen blev startet i 2010 af David Mwaura Karimi, han havde en passion og en lyst til at skabe forandring i slummen. Han ville gøre noget og give tilbage til det sted hvor han er vokset op. Han ville give børnene og de unge i Mukuru slums nogle muligheder, som han ikke selv havde haft. Give dem et alternativ til at hænge ud på gaden. Han tog derfor udgangspunkt i sin egen passion og talent for akrobatik og derved blev grundlaget for organisationen startet.
Med Davids store kendskab til områdets børn og unge, fik han hurtigt spredt nyheden om projektet og det var fra starten interessant for børn og unge at komme og træne efter skoletid og Fanaka blev hurtigt populært.
Hverdag kommer der en stor gruppe børn og unge øver sig i akrobatikkens svære kunst. De trænes af passionerede og talentfulde voksne, som møder dem med arrangement, vilje og energi. Børnene viser helt utroligt mod, styrke og talent. De kaster sig ud i spring, salto, jonglering og svære pyramider. Når man træner akrobatik handler det om at stole på hinanden og turde stole på sin egen styrke. Det giver øget selvværd at opleve at være god til akrobatik og/eller at turde prøve kræfter med svære spring og pyramider.

Det er anden gang vi modtager støtte fra U-kassen. Vi er meget glade for de 4200kr vi har fået i støtte i år. Støtten er gået til at bygge et toilet på Fanakas træningsgrund. Samt indkøb af en 50 liters vandtank til håndvaskning, en vandslange, en 1000 liters vandtank til rent drikkevand. Derudover 60 drikkekrus, 5 kander, 100 ruller toiletpapir, 5 liter flydende sæbe og 2 opvaskebaljer.
Der er stor aktivitet af børn i Fanaka Arts Project og efter at der nu er kommet drikkevand og toiletfaciliter gør det mange flere børn er deltagende og bliver længere og har mere styrke og energi til at træne når de kan slukke tørsten i rent vand.

Mange tak for støtten
På vegne af David Mwaura Karimi-Fanaka Arts Project

Gull-Maj Leicht Karimi

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.