Kostumer til Kagomba dance group i Katwe!

Det har taget sin tid, men endelig fik dansegruppen i Katwe sine nyoptrykkede trøjer.
Der blev lavet i alt 30 trøjer. Designet er skabt af Sofia Palmén fra Manongu.

Vi fik bevilget 4000 kr til tryk af nye trøjer. De blev brugt på at bestille og trykke trøjerne og til at invitere folk fra Katwe til Bujora for at modtage trøjerne. Deres ophold og hjemrejse blev betalt af folk fra Manongu.

Først var det meningen at Manongu skulle have dem med ned og overbringe i forbindelse med deres ophold på Bujora under vinteren 2017/2018 men den begrænsede tid gjorde at de måtte prioritere at ikke tage til Katwe. Desværre nåede de heller ikke at invitere folk fra Katwe til Bujora.

Derimod blev de overbragt i anledning af jubilæumsåbningen af det 50 sindstyvende Bulabo. Marco, Sofia, Jonathan og Aline var repræsenteret og fik inviteret danseleder Machenge og hans søster Roze til Bulabu og fik overrakt gaven til stor begejstring.

Vi har siden hørt at trøjerne er blevet brugt flittigt. Desværre døde deres mor og familiens og dansegruppens overhoved Suaswanyaga Ng’wana Ndaki i august. Hun blev meget, meget gammel. Marco var i sukumaland på det tidspunkt men en drillende mave gjorde at han ikke var i stand til at rejse derud i anledning af begravelsen. Vi fik til gengæld lidt billeder sendt fra begravelsen, og alle i dansegruppen bar de nye trøjer i anledningen. En stor kulturpersonlighed er gået bort og vores tanker er med folket i Katwe, som forhåbentligt kan konstituere sig igen og fortsætte det gode kulturarbejde.

Pumzika kwa Amani – Utamaduni Juu

Jacob Winther og Manongu Kulturforening

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.