Slangehus på Bujora

Sidste år modtog Bujora Dance Troupe 2000 kr. fra U-kassen til forbedring af deres slangehus.

Baggrunden for ansøgningen var, at slangernes bolig havde sprækker under taget, hvor de smidige pythoner kunne klemme sig ud. Flugteventyrene gav rifter og dybe sår fra stålwires og skarpe blikplader på dyrenes 3-5 meter lange kroppe. Nå ja, og der var rædsel i landsbyen, indtil hektiske eftersøgningsaktioner gav resultat.
De store kvælerslanger var altså absolut ikke velkomne udenfor deres hjem. Derfor blev de stoppet ned i trange trækasser, for så kunne de være der, låst sikkert inde, når de ikke lige skulle danses med. Slangerne døde af det, og slangehuset stod tomt.
Med støtten fra U-kassen blev taget forbedret, sprækkerne stoppet og stikkende jerndimser muret inde.
Der blev lavet en tilbygning til huset med net, så slangerne kan kravle ud og sole sig. Nu kan gæster på Bujoras museum se dem, uden at de skal forstyrres og hives ud af huset.
Midt i vores afslutningsfest for ‘warsha’ et 14-dages dansekursus på Bujora, blev der ringet efter Vincent. Han blev tilkaldt for at hente en python, der havde ædt en virkelig stor hund i nabolandsbyen! Vi stirrede chokerede på Vincents videodokumentation og så, hvordan slangen havde kastet hele hunden op igen. Nu lå kæmpeslangen i en sæk mellem dansernes kostumer, og om et par timer skulle den danses med foran 400 publikummer og larmende trommer. Et styk stresset slange blev efterfølgende lagt til ro i den nye luksusvilla.
Kæmpeslangen var beboer nummer seks i slangehuset, hvor dyrene nu stortrives. De har udestue, vandbassin, grene at sno sig om, og én gang om måneden bliver de kørt til søen, hvor de får en svømmetur og æder alle de frøer, de kan finde.
Der bliver passet godt på dem. De er jo en attraktion for museet og medvirkende til, at Bujoras dansegruppe vinder dansekonkurrencer over hele landet.

Bonusinfo: Der var 350 kr. til overs, da huset var færdigt. Dansegruppen købte nye kostumer til mændene for pengene. De ser herregodt ud!

Kærlig hilsen Shoma

Hilsen fra Bujora Dance Troupe:
Salamu kutoka Bujora Dance Troup ikishikirikiana na uongozi wake. Tunapenda kutoa shukurani za dhati kuwashukuru kwa msaada wa kufanikisha ujenzi wa nyumba ya nyoka. Tulifanikiwa kumaliza ujenzi mzima. Tuendelee na moyo huo huo wa kusaidiana.
Asanteni sana kwa niaba ya wanakikundi, tunawashukuru sana sana na wanafuraha.
Mange hilsener fra Bujora Dance Troupe og dens ledelse. Vi vil gerne udtrykke vores ægtefølte taknemmelighed og takke for jeres hjælp til at bygge videre på slangehuset. Det lykkedes os at gøre byggeriet helt færdigt. Lad os fortsætte med samme hjerte og hjælpe hinanden.
På vegne af alle i dansegruppen; Mange tak skal I have, vi er meget taknemmelige og glade.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.