Fanaka Arts Project

Tak til U-Kassen for støtte til Akrobatik/Cirkus projekt i Mukuru Slums.
-det er første gang Fanaka Arts Project har modtaget støtte!

Fanaka Arts Project er en samfundsorganisation i Mukuru slums i Nairobi, Kenya. Mukuru slums er en af de største slumområder i Nairobi. Der er estimeret til at have et indbyggertal på mere 700.000.

Organisationen blev startet i 2010 af David Mwaura Karimi, han havde en passion og en lyst til at skabe forandring i slummen. Han ville gøre noget og give tilbage til det sted hvor han er vokset op. Han ville give børnene og de unge i Mukuru slums nogle muligheder, som han ikke selv havde haft. Give dem et alternativ til at hænge ud på gaden. Som barn/ung i slummen møder du mange udfordringer. Som f.eks mangel på uddannelse, fattigdom, misbrug, vold, kriminalitet og prostitution. Der er meget FÅ muligheder for børn der vokser op i slummen, MEGET at drømme om og men desværre meget FÅ drømme der bliver til virkelighed.

David fik efter nogle få måneder, flere passionerede folk med i projektet og de fik langsomt skab et projekt/tilbud til de børnene i slummen. Det de kan tilbyde børnene, er et sted at mødes og få lov til at være barn. De tager udgangspunkt i deres egen interesse og talent, som er akrobatik. David Mwaura Karimi havde en grund i Mukuru slums, som han besluttede at give til projektet. På den grund kan de kan få lov at være i fred og træne børnene i akrobatik. Der kommer hver eftermiddage en stor gruppe børn (mellem 30-60 børn) og træner akrobatik. De bliver mødt af arrangerede voksne, som giver dem plads til at lege og prøve kræfter med akrobatik. I projektet er der plads til alle, og alle har noget at byde ind med. Når man træner akrobatik handler det om at stole på hinanden og turde stole på sin egen styrke. Det giver øget selvværd at opleve at være god til akrobatik og/eller at turde prøve kræfter med svære spring og pyramider.

Med Fanaka Arts Project, er der NU et sted hvor børn/unge må drømme-måske drømme om at blive en stor akrobat og få lov at se verden uden for Mukuru slums.

Fanakas grund ligger tæt på en flod og har i regntiden haft store udfordringer ifht at grunden bliver oversvømmet. Hvilket har betydet at hegnet omkring deres grund bliver ødelagt og hele området oversvømmet af vand og flydende skrald. Hvilket gør at børnene så ikke har haft noget sted at træne.

Vi søgte U-kassen om 5000,- kr, til at fylde grunden med jord, så der kan undgås oversvømmelse. Samt at købe 6 træningsmadrasser og en trampolin.

U-kassen har donerede 5000,- kr, så det har været muligt for at Fanaka, at betale for at få fyldt jord på deres grund. Hele området omkring floden og Fanakas grund bliver nu fyldt op med jord, så der dæmmes op for floden. Så derfor vil Fanaka ikke længere få problemer med oversvømmelse. De 6 madrasser og en trampolin, er blevet købt og er en kæmpe succes for børnene. Før var børnenes faldunderlag, rester fra sukkerrør og trampolinen et bildæk. At de nu har bedre remedier til deres træning gør en kæmpe forskel ifht sikkerhed og giver en ekstra dimension til træningen og giver børnene et skub i den rigtige retning. Donationen har virkelig gjort en forskel for Fanaka Arts Project.

Gull-Maj

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.