Kili Kids Centre, Kilimanjaro

Ukassen besluttede på evalueringsmødet i efteråret at støtte Kili Kids Centre med 4.000 kr.

Kili Kids centre er et børnehjem lokaliseret i Njoro, Kilimanjaro, Tanzania.

I 3 ½ måneder (fra september til december 2015) var jeg på børnehjemmet som volontør via organisationen Path to Africa. Børnehjemmet huser pt. 27 drenge og piger i alderen 2-14 år, som enten er forældreløse, eller har forældre som ikke er i stand til at tage sig af dem. Den daglige ledelse består af Mama Hope, supervisor, og 5 mama’er som står for madlavning, tøjvask, rengøring og pleje af børnene. Kili Kids åbnede i år 2013, australsk funderet, med en vision om selvforsyning og om at være selvkørende. Sarah, som er australsk og børnehjemmets projekt manager startede derfor året efter, et økologisk landbrugsprojekt som i dag giver dem ca. 1/3 af deres mad. Det primære landbrug består af at dyrke majs og grøntsager såsom tomater, gulerødder, auberginer og spinat, men de har fornyligt skaffet sig 2 køer og 10 høns, som nu dagligt giver frisk mælk og æg.

På landbrugsprojektet er 8 unge mænd tilknyttet. En vigtig del af deres arbejde er, at bevare landbruget 100% økologisk. De får derfor undervisning i at lave natur-medicin til afgrøderne, så de kan undgå pesticider. Alt markarbejdet bliver gjort på gammeldags manér med skovl og hakke, men de gør et fantastisk stykke arbejde, og har selv mange gode idéer til hvordan de kan udnytte jorden til det bedste. Vi fik sammen etableret en fin lille urtehave og plantet krydderurter, som kvinderne nu kan bruge i deres madlavning.

En stor del af det frivillige arbejde bestod af praktiske opgaver, det var alt fra at gå i marken med hakken over skulderen til at lave mad til at hente børnene fra skole. Mange dage gik også med at hjælpe med at bygge børnehjemmets bibliotek. En bygning som også skal bruges til lektie/læserum.

Et stort ønske fra Kili Kids var at få malet børneværelserne, da det var en opgave ingen af de faste havde tid til. I samarbejde med 2 andre volontører malede vi alle børneværelserne og fællesstuerne. Børnene fik selv lov til at bestemme, hvad der skulle på væggene, og vi fik masser af hjælp med at male fra de yngste, som kom tidligt hjem fra skole. Resultatet blev fantastisk!

Et andet stort ønske var at få lavet en legeplads til børnene. Noget vedvarende som ikke går i stykker efter en uge. Sammen med 2 af landbrugsarbejderne og en fundi, fik vi bygget et flot gyngestativ med 2 bildæk.

Kili Kids er nu i fuld gang med at færdiggøre biblioteket og regner med at det står færdigt inden sommer. Landbrugsprojektet kører godt, og alle venter nu spændt på den store regntid, som lurer rundt om hjørnet.

Kili Kids og jeg siger tusinde tak for u-kassens støtte.

Sofia Louise Asak

Læs KiliKids rapport til U-kassen på U-kassens hjemmeside

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.