Pladsmand på Pause

.

mig

Selv om jeg ikke har været på alle lejre, så synes jeg at jeg har været på en del. For lige at sætte det i perspektiv, prøvede jeg at estimere hvor meget jeg har været på Utamaduni. 27 lejre, alt i alt, heraf 10 som pladsmand. Det giver 17 lejre af én uge + 10 lejre af 2 uger, hvilket til sammen giver 37 uger… altså har jeg været på pletten i Ramten skov omkring 9 måneder af mit liv. 9 fede måneder sammen med Utamaduni familien.

De første år som pladsmand føltes helt utroligt kaotiske. Det skyldtes til dels at der ikke var nogen der havde det forkromede overblik over alle de opgaver der går ind under området, og ikke på forhånd kunne forklare hvad pladsmandsarbejdet indebar. Det er meget svært at få styr på detaljerne på en så autonom lejr som vores, med så mange særheder som der er. Alle føler sig jo særligt meget som en del af lejren og mange føler at deres behov er liige lidt vigtigere end andres. Efter ca. 3 års tid i pladsmandsteltet begyndte jeg at få lidt overblik over lejren, og jeg blev i en alder af 21 år en af hovedarrangørerne i pladsmandsteltet og på lejren.

De sidste 7 lejre, er jeg ofte taget ud på Djursland allerede tirsdag. Enten for at hjælpe med at få sat cirkusteltene op eller for at handle små ting og sager ind, så vi er klar til start onsdag morgen. Jeg synes at det er fedt at være klar når det hele går i gang. Jeg elsker at have forudset hvad der kommer til at ske/mangle, så de fleste problemer bliver afværget inden de overhovedet eksisterer.

os

Som arrangører på lejren skal vi være KLAR på pladsen onsdag morgen. De første entreprenører er allerede på pladsen tidligt om morgenen med affaldscontainerne, presenninger og mad. Vognmændene stiller bare tingene, hvis ikke der er nogle til at guide dem på plads. De år, hvor vi har sovet længe eller er ankommet senere på pladsen, har vi haft en masse bøvl med forkert placerede containere.

Brandvejene skal op inden kl 12, så alle er enige om HVOR på græsplænen at vi har brandveje. Det er nemlig kl 12 at alle arrangører der arbejder med opbygningen kan få lov til at stille deres private telte op på pladsen. Alle ubeboede telte fjernes. INGEN kan huske hvor på græsmarken de forskellige ting stod sidste år, og kun få ved om der er lavet om på brandvejene til dette års lejr.

Vi gelejder Køkkentelts-folkene på plads (så godt vi kan). Vi gelejder affalds-containere, vores egne containere, køl- og frys-lastvognene på plads. Vi skal have folk afsted og hente lejrens ting og sager rundt omkring på Djursland. Vi skal finde ud af hvorfor i alverden vognmanden er 3 timer forsinket med vores værktøjscontainer. Forrige år skulle Vognmanden skynde sig til Bønnerup, for at redde et synkende skib og sidste år var vognen gået i stykker, lige inden vognmanden nåede til vores containere. Vi skal have lagt vandslanger ud, så køkkenet kan lave aftensmad. Vi skal have samlet minimum 2 toiletter…

Der er SÅ meget vi skal have nået inden lørdag, hvor alle de dejligste mennesker på lejren ankommer med familier og godt humør og gør det til en fest at være tilbage i Ramten skov.

Hver gruppe står for at få sit eget område klar inden lørdag. Utamaduni dansegruppen forbereder ugens workshops og kommer torsdag aften efter aftensmaden. De hjælper med at få styr på de mange opgaver, som grupperne hver især, eller pladsmændene, har svært ved at nå inden lørdag.

Ikke at utamadunie:

Formig er det kun sket én gang. Dengang stod jeg højt oppe over havets overflade, halvvejs mellem Afrika og Nordamerika, i høj sol, i en mast på Skuleskibet DANMARK. Det var meget underligt og jeg savnede lejren. Det kommer jeg nok også til i år, hvor jeg ikke står for pladsmandsteltet. Der er nemlig kommet nogle stærke nye kræfter, der tør tage kampen op med projekterne i pladsmandsteltet.

I år kommer der et hammer stærkt pladsmandsteam, med de bedste kræfter! Men vær gerne søde og give dem en hånd med nedpakningen. Det tror jeg at de ville blive glade for 🙂

Pas godt på pladsen.

Over and out – Anton

.
Utamaduni_kort_2016

 

 

Læs mere om pladsen i Lejrfolderen

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.