En stendysse til Bujora

Kære utamadunivenner

Her følger en lille rapport om vores gave fra Utamadunilejren til Bujoras 50års Jubilæum som kulturcenter 2018

På Utamadunis generalforsamling sidste år blev vi enige om at vi som gave ville vi bygge en lille stendysse på Bujora. Den skal illustrere vores nordiske måde, hvor vi i gamle dage begravede de døde og hædrede vores forfædrene med disse dysser.

Da jeg deltog i jubilæet fik jeg til opgave at sørge for implementeringen af gaven. Så dagen efter Bulabu afslutning var vi en flok unge fra dancetruppen på jagt i nærområdet efter de fire sten der kunne egne sig til projektet, og som ikke lå for langt væk. Sten er der nok af rundt på Bujora!

Den sidste store sten var noget af et projekt at få rullet på plads, men det lykkedes og vi fik afsluttet med billeder som sig hører til. Det var så meningen at Sander skulle komme og riste inskriptionen med runer, men som i kan se andet sted, blev hans projekt til et andet nemlig at gøre det på den store sten på Dansepladsen i stedet for. Vi fik så den ide bare at male Daraja la Utamaduni, kulturbroen! på den store sten. Og Danmark, Sverige og Tanzania med små flag på understenene.
Det var Vincent her på billedet som lavede det meste af malerarbejdet , han som også havde leveret en stor del af muskelarbejdet med flytning af stenene og som havde hjulpet Sander med restaureringen af kortet over De tidliger Sukumakongedømmer.

Simon Ndokeji fik vi til at male de små flag, så han, der har betrådt vores kulturbro adskillige gange, også fik sat sit aftryk. Smuk står den der, stendyssen. Et evigt minde om vort unikke venskab! Det sidste billede er med den nye Præst fader Fikiri som kom og beundrede resultatet.

Hilsen Uffe Madadi

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.