Vinterkucheza 2016

Tak for endnu et dejligt dansetræf! En af de weekender jeg ser frem til i vinterperioden er Vinterkucheza.

Allerede i januar måned fik vi i Vipepeo flere henvendelser omkring afholdelse og datoer for dansetræffet.

Vi besluttede, at vi var villige til at fortsætte den nye tradition, at det er Vipepeo som gruppe der står for weekenden, igen på Tilst Skole i Århus.
I sammensætningen og arrangering af de forskellige områder brugte vi tidligere års erfaringer, men da der har været forskellige mennesker til at være ansvarlige for de separate roller, måtte vi bruge vores hoveder. Sammen reflekterede vi over andre års vintertræf, over de traditioner vi har og prøvede at brygge på nye idéer.
Dette havde vi med os da vi satte program sammen. Vi inviterede Edwardi til at åbne weekend med de fællessange, som vi så tit har delt og som mange holder af. Marianne Kühl meldte sig til morgenopvarmning, en tradition for de morgenfriske. Karin og Marco samlede os i sangworkshop med sange som Edwardi har komponeret og blev mindet om i vores fælles improviserede dansetrin. På de ”større” workshops valgte vi, at indsætte nylærte stile indenfor Kadum og Buyeye fra årets Warsha på programmet.

I løbet af weekenden prøvede jeg med opmærksomhed at kommunikere godt med deltagere og mine medarrangører omkring de udfordringer vi stødte på.
Det var til tider et stort arbejde. Når workshopsene kørte, sendte trommerne signaler til min hjerne om, at det var tid til at holde pause fra koordinering og i stedet lade mig glide ind i det smukke rum vi har sammen, alle sammen, i sang, trommer og dans. Som en bølge af kærlighed mærkede jeg vores fællesskab i et rum, hvor ord ingen betydning har. I det rum er vi en enhed.

Da vi skulle afslutte weekenden, blev en masse idéer delt. I fællesskabsånden sætter vi vores træf sammen. Både på sommerlejr og på Vinterkucheza har vi tjanser, så alle gør en indsats for at få tingene til at løbe rundt. Vi var flere der kunne mærke, at det store arbejde det er, at holde en sådan weekend kunne deles på en ny måde. Mon vi kan tage mere af vores fællesskab ind i afholdelsen af en sådan weekend, så mere ansvar bæres bredere?
Det står klart for mig, at villigheden til at dele ansvar er der. I køkkenet, i baren, om bålet, på workshopsene, til oprydning (og i mange flere situationer) mærkede jeg det klart. Det er det, vi kan sammen. Vi har i Vipepeo fået stof til eftertanke omkring, hvordan vi kan sætte weekenden sammen. Jeg tror at i evaluering og reflektioner kan vi forbedre vores rammer. Derfor er I også meget velkomne til at kontakte mig, hvis I har tanker som I ønsker at dele.

Det er så skønt, at mærke hvor mange andre mennesker, som elsker at mødes i en weekend som denne. Uffe nævnte at det gik op for ”de gamle” hvor meget gang i utamaduni der stadig er i Danmark (og Sverige). Det er netop det, jeg blev mindet om, da vi i fællesskab nørdede trin, rytmer og sangtekster. Vi er masser af mennesker, der brænder for at dele denne kultur. Jeg håber at Vinterkucheza vil forsætte med at være en skøn Sukuma danse/trommeweekend i den danske vinter. Lad os forsøge at få det til at ske ved at løfte mere i flok, så vi er sammen både i dansen og i rammerne omkring.

Dina Veronika Bjørn Schmidt, Vipepeo
Djlennart@gmail.com

Denne artikel er et ‘genoptryk’ fra HABARI, marts 2016.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.