Udvidelse af Bujora Primary School

I forbindelse med udvidelsen af Bujora primary school har vi forsøgt at hjælpe via en indsamling af penge her i Danmark.
Det startede med at vi var nogle danskere, der var på Bujora, som fik en henvendelse fra landsbybestyrelsen for Bujora landsby, om vi ville mødes med dem, da de havde en forespørgsel til os.
På mødet var der udover landsbestyrelsen også Renatus, Uffe, Koku og Jens.

De havde store problemer med at skolen var alt for lille i forhold til det meget store antal børn der efterhånden var i landsbyen.
Vi lovede at prøve at samle penge ind i Danmark.

Vi fik en rundvisning på skolen og man kunne se at klasseværelserne var meget overfyldte. I rum der er beregnet til 50 elever var der de fleste steder ca 200 elever i. Så de sad på gulvet og over det hele. Og der var også kun 1 lærer til de mange elever.

Da vi kom hjem til DK startede vi en indsamling. U-kassen har bidraget med 1700 kr. og der ud over er der samlet ind via en fb hjemmeside: The extension of Bujora Primay School.
I alt fik vi indsamlet 19.700 kr.
Vi vil gerne takke alle der bidrog.

Budgettet for byggeriet var ca. 100.000 dkr. – så vidt vi forstod. Men man kan let misforstå hinanden pgr sprog/kulturforskelle.
Det viste sig at det var aftalt med det offentlige skolesystem at hvis landsbyen fik bygget væggene så skulle det offentlig betale for taget.

Det gik faktisk utroligt hurtigt med at bygge væggene d. 30 marts havde vi indsamlet pengene og d. 24 april var de 2 bygninger opført (altså væggene).
Der var mange fra landsbyen der hjalp til med at bygge og de penge der manglede blev indsamlet fra alle husstande i landsbyen, også dem der ikke har børn i skolen.
Dem der er mere velhavende bidragede med ekstra pengene.

Status er at fordi taget skal betales af det offentlige, så er byggeriet gået lidt i stå. Formentlig fordi der ikke er penge på budgettet lige i øjeblikket.
Nu er det ikke noget vi mener er usædvanligt eller man ser som et stort problem på Bujora.
Vores oplevelser af byggerier og andre projekter i Tanzania, er at man tit arbejder ad hoc. Man går i gang når der er nogle penge og når der mangler penge tager man en pause.
Det er en konsekvens af at pengene er små.

Vi synes det kunne være rart at få bygget tagene færdige. Så vi vil gerne lave en ny indsamling i samarbejde med landsbybestyrelsen på Bujora.

Vi håber på opbakning og lader høre fra os når vi går i gang.

Mange hilsner fra indsamlingteamet
V/ Jens Idoke

Link til lille videoklip fra byggeriet:

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.