Teatret ”KOSMOS” inviterer …

… til samarbejde og deltagelse!

I sommeren 2017 vil en gruppe skuespillere og musikere, instrueret af Maria Lexa, præsentere en række udendørs forestillinger, som benytter teater, dans, komik, store dukker, maskespil og live musik. Projektet hedder Kosmos og udføres i samarbejde med FO-Aarhus.

Kosmos er et møde mellem en erfaren instruktør og skuespillere fra Aarhus dynamiske teater-, dans- og musikmiljø.
Produktionen vil afholde prøver og spille i Aarhus samt turnere i andre dele af Danmark. Gruppens optræden består af et optog gennem byen fulgt af en koreograferet forestilling på 30 minutter, som inddrager tilskuerne interaktivt. Stykket præsenteres gratis for et bredt publikum i alle aldre og fra forskellige kulturer.

I 20 år har Maria Lexa arbejdet i Aarhus som skuespiller, teaterlærer, instruktør, teatergruppe leder og kulturfestival direktør. Hendes år i Aarhus har bestået af mange kreative kontakter med vækstlaget. Hun har været tovholder på flere undervisningsprojekter på bl.a. Århus Teaterakademi, Nordiske Teaterskole og Byhøjskolen. Som kunstnerisk leder på Foreningen Frejas internationale kvindekulturfestivaler har hun været med til at arrangere workshops og seminarer med internationale gæstekunstnere der har været åbne for alle. Hun inkluderede også lokale kunstnere og grupper i festivalprogrammet. Efter 10 års arbejde som kunstnerisk leder af Sun & Moon Ensemble i San Francisco, hvor hun også har instrueret forestillinger og arrangeret samarbejdsprojekter med lokale kunstnere, har hun nu igen vendt sig mod Aarhus.

Forestillingen Kosmos bygger på maskespil, som er en speciel gren inden for fysisk teater, og på dukkespil, hvor skuespilleren optræder indeni en stor, 3 meter høj dukke. Disse teaterformer kræver specielle teknikker, som de medvirkende lærer, at beherske under Maria Lexas instruktion. Hun bruger en metode, hvor den pædagogiske proces føres direkte til den kreative proces, og hvor skuespilleren har en stor rolle i det kreative resultat. Gruppeprocessen prioriteres højt under hendes instruktion, samtidig med at der sættes fokus på hver enkelte skuespillers udtryk og udvikling.

Kosmos spilles uden ord. Det skaber et universelt sprog gennem kropsudtryk, musik og stærke visuelle oplevelser. Derfor er produktionen åben for medvirkende fra diverse baggrunde, som også kan bidrage fra deres rige kulturtraditioner. Resultatet er at løfte denne kunstform op og opnå dens specielle tryllebindende magi i en nutidig sammenhæng. Stykket bygger på et originalt manuskript og udvikles af gruppen med hensigten på at forny og udvide kunsten udendørs teater. Kosmos er en hyldest til Moder Jord, hvis temaer er naturens frodighed, miljøbevidsthed, fred, kvindekraft og forholdet mellem mænd og kvinder.

Kosmos bygger på en fleksibel struktur, hvor man kan samarbejde med andre grupper og også have mulighed for at inddrage forskellige medvirkende fra job til job. Kosmos søger folk, performere, dansere og musikere der vil og kan deltage i kortere eller længere perioder og tage med ud og optræde. Vi er allerede inviteret til bl.a: Åbning af DATS årlige teaterfestival, Eutopia International Teaterfestival, Århus Festuge. Vi har også en ambition, om at komme rundt på landets flygtningecentre og give dem en oplevelse.
For deltagerne på Kosmos bliver der rig mulighed for at dygtiggøre sig og få redskaber til deres videre arbejde med scenekunst. Der satses på, at samarbejdet vil skabe et resultat, som er fornyende, opløftende, indsigtsfuld og relevant. Der vil blive opbygget erfaring med at komme ud at optræde, møde andre teater/scenekunstfolk og få masser af oplevelser med hjem i bagagen.

Er du blevet interesseret i at komme med på Kosmos holdet kan du kontakte Maria Lexa på:
Mail: sunxmoon.lexa@gmail.com
Mobil: 52492048
Se mere på hendes hjemmeside: http://www.sunandmoonensemble.org/
og Kosmos Facebook siden: www.facebook.com/KosmosMariaLexa


Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.