Utamaduni Dance Troupe i Sydslesvig

Sidste forår blev Utamaduni Dance Troupe kontaktet af en ældre herre ved navn Walter Keitum.
Han repræsenterede Sydslesvisk forening og havde hørt om os gennem Asbjørn fra dansegruppen.
Det er godt at have kontakter!

Walter syntes det lød spændende med vores dansegruppe – og da temaet for deres årsmøde var kulturmøder, ja så var Utamaduni Dance Troupe et oplagt indslag. Sidst vi var udenlands var i Tunesien i 2006, så jublen var stor!

Det kræver sin mand at få samlet vores store flok og endda hele vejen til Tyskland! Vi kommer jo fra det meste af landet. Vi mødtes derfor til de indledende manøvrer med overnatning og øvning i AB’s have i Tørring. AB havde for at præparere sine naboer uddelt flyveblade med opråb om musik i haven – alle velkomne. Folk i Tørring er meget tilbageholdende. Således kunne man på Facebook i flere dage derefter læse at der havde været ”postyr” i byen, ja så højlydt at det kunne høres helt hen til Sikavej i Gl Tørring 2 km. Væk :).

Lørdag morgen pakkede vi vores mange biler, trailer mv og begyndte rejsen til Tyskland. Det var en rigtig familietur med alle aldre repræsenteret og simpelthen utrolig hyggeligt! Da vi ankom til færgelejet på Rømø var vi helt høje over den forestående optræden og utafamilieudflugt. På færgen fra Rømø til Sylt sang vi sukumasange af ren og skær glæde over endelig at blive inviteret til det store udland. Efter en times sejlads lagde vi til havn på Sylt. Hold nu op! Så tæt på Danmark og så alligevel så anderledes! Stort set alle sommerhuse på øen er bygget efter samme smukke hobbitagtige koncept. Sylt har 15.000 indbyggere og er lidt større end Ærø. Øen har sin egen lufthavn! – ja så turistet er den! Vi fandt også ud af at på Sylt er det forbudt at betræde klitter – der er nøje afmærkede stier, men det der med at fare vild i sandet – det er no-go.

Nå men efter de første kulturelle overraskelser, ankom vi til stedet for årsmødet. Det hele foregik i en lille by, hvor der først skulle være optog og dernæst årsmøde på en skole hvor indholdet var kulturelle indslag taler og mad. Vi parkerede og pakkede ud. Tromme efter tromme og vores fine kostumer blev gjort klar. Først skulle vi deltage i optoget. Vi valgte at gå med på sogota grundtrin og bar de fede kostumer dertil. Altså lidt sjovt. Et helt traditionelt optog med bannere om Sydslesvig, dansksproget skole mv. Og så lige os der stak en smule ud 🙂
Efter en tur rundt i byen kom vi tilbage til skolen. Mange husker sikkert varmen sidste sommer. Vi smeltede nærmest væk! Ingen pyller, vi gjorde os klar til optræden indendøre, hvor folk sad og nød kaffe og kage i bedste ”sønderjysk kaffebords stil”. Vi installerede os i et omklædningsrum, hvor der kun lige var plads til os alle. Kampsvedende og i højt humør, ja nærmest som når der er shindano i Tanzania, gjorde vi os klar til optræden.

Vi entrerede scenen og leverede et sprudlende show for en stor forsamling sydslesviske små og store mennesker. Efter vores optræden fik vi megen ros. Mange var betagede af vores kulturelle indslag. Og vi i Utamaduni Dance Troupe var virkelig beærede over at få lov til at optræde ved foreningens årsmøde.
Vi pakkede sammen og kørte mod en større by, Westerland, hvor vi skulle overnatte på en skole. Simpelthen så syret! En forholdsvis lille by med 9000 indbyggere, hvor der var store hotelresorts og betaling for at opholde sig på stranden! Heldigvis kom vi så sent at stranden var lukket, så vi sneg os afsted og fik en lille smag på en noget anderledes tilgang til offentlig tilgængelighed.

Glade og høje over vores tur sluttede vi dagen med et glas rødvin og fællessange omkring et imaginært bål. Hvis nogen skulle være i tvivl, elsker vi at optræde og strækker os gerne langt for at komme ud i Verden med vores bidrag til kulturel brobygning!

Kærlig hilsen
Alle os fra Utamaduni Dance Troupe
(Anne Birgitte er skribenten)

Utamaduni Dance Troupe:
www.utamaduni.dk/dance

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.