Senegal Forhaveklinik

Kære U-kasse

Mange tak for pengene til Senegal forhaveklinik, som jeg fik i 2016 og brugte i vinteren 2016-17.

Klinikken er en – for de lokale – gratis klinik. Folk i den lille fiskerlandsby har ikke råd til behandling på de lokale klinikker, hvor der også sjældent er uddannet personale.
Klinik med skab, bord og stole er nu indrettet i en hjørne af forhaven, hvor der er sat et skyggesejl op.
Der er slet ingen ”rigtige” læger i området.
Gratisklinikken drives ved hjælp af 1 euro pr dag fra de gæster, der bor på African Paradise projectcenter, hvor klinikken har plads i forhaven.
Det havde dog ikke kunnet lade sig gøre uden hjælpen fra U.kassen. Så mange tak fra mig og mine patienter. Jeg mener, at beløbet fra U-kassen hvert år redder liv.

Jeg har købt i Danmark og taget med:

Pebermynte= Mod krillerhoste, kvalmenedsættende (når folk skal have piller) og kløestillende. Der er en epidemi af skoldkopper, hvor det er vigtigt, at børnene ikke kradser sig. Derfor udleveres kløestillende salve.

Eugenol: Fantastisk middel til at desinficere og lokalbedøve tænder ved tandpine.

Der er desuden i Danmark betalt for transport af udstyr, forbindingssager m.m. sponseret fra 2 hospice og et hospital fra Danmark. Det blev 600 kr.
Den lokale klinik fik noget af overskuddet fra Danmark. Mest sterilt indpakkede forbindingssager.
Det var svært at holde kæft, da ”sygeplejersken”, der trods alt har en kortere uddannelse resolut hældte indholdet af plastiksækken ud på det støvede gulv for at sortere sagerne.

Desuden har jeg indkøbt diabetesmedicin (100 tabletter koster i Danmark ca. 20 kr. med tilskud. I Senegal koster 1 tablet 10 kr. = folk har slet ikke råd til medicinen, men dør med tiden af en sygdom, man herhjemme kan leve med i årevis med den rigtige medicin.)

Jeg har købt lokalt i området:

Malariamedicin, aspirin og Iboprofen. Desuden folinsyre til gravide og til folk med sejlcelleanæmi.
Der er gået lidt penge til oversætterhjælp, mest til mad.

Jeg har fremstillet et skab til de 5 kufferter, jeg har medicin og udstyr i, så det er lukket til for sol.
Et skab til medicinen, så der kan lukkes for støv og sol. Det bliver låst med en hængelås om natten. Jeg slipper derfor for at bære det ud og ind hver dag.

Kassen også har betalt for at købe lidt mere medicin lokalt, bl.a. øjendråber og salve og desuden for at få forskellige til behandling på den lokale klinik. Desuden 2 alvorligere tilfælde:

En mand, der fik betalt en grå stær operation, da han ellers ville blive blind.

En anden mand, vi fandt nærmest liggende på gaden. Da den lokale klinik 2 gange bare udskrev ham dagen efter, på trods af at jeg ville betale for behandling, så kørte vi ham til en større klinik og betalte for indlæggelse og behandling. Desuden for en madras, da han var ved at få liggesår, lidt mad og kontanter samt en måneds husleje (55 kr.) så han kunne komme indendørs. 2 venner tog sig af ham og han har overlevet og er så meget i bedring, at han nu har genoptaget sit arbejde.

Jeg er ikke i tvivl om, at han var død uden hjælp.

Tak til U-kassen for støtten.

 

Læs mere om Utamadunis ‘mikrofond’ på U-kassens hjemmeside

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.