Hilsen fra formanden 2015

Kære Utamadunifolk

Februar …
Slam, så starter den næste lejr op.

De første undervisere ringer, bestyrelsesmøde, generalforsamlingen banker på.
Det føles lidt som en lejr torsdag morgen, når man vågner efter slammeraften og et søvnunderskud, man ved det bliver en fed dag, men man kan ikke helt se det endnu 🙂

I Undervisningsministeriet (Johanne Shoma, AB Milembe og undertegnende) er vi i gang med at lave programmet, og et af punkterne på dagsorden er stadig at prøve at skabe mere ro på lejren. Det er svært … igen igen. Der er så mange fede tilbud og alt skal matches på kryds og tværs, men vi prøver at forenkle, lægge workshops sammen, skære væk og give plads til spontan knald ud og pauser. Der er flere overraskelser som I kan glæde jer til, bl.a. til ceremonien og aftenunderholdningen 🙂

Efter lejren sidste år rejste 8 medlemmer af Utamaduni Dance Troupe til Tanzania for at besøge Bujora og WanaCesilia gruppen.
Besøget blev en bragende succes og oplysningerne om at der er “gang i den på Bujora” lød som søde bunungule trommer i vores ører.

WanaCesilia- dansegruppen har eksisteret siden ca. 1970. De er tilknyttet Bujora Kulturcenter, som siden 2010 har været under ledelse af Fabian Mhoja Mayunga. Bujora er kendt i hele Tanzania for sit museum, som er det eneste af sin slags, der indsamler og udstiller etnografiske samlinger omhandlende sukumaernes traditionelle kultur.

Dansegruppen optræder for gæster på museet samt ved mange forskellige lejligheder i lokalområdet og i hele Tanzania, og de har vundet adskillige dansekonkurrencer, senest Balimi Dance Competition i Mwanza i august 2014. Gruppen har også optrådt i Danmark og Korea. Deres show består af trommer, sang og dans i farvestrålende kostumer, og de fremviser sukumaernes originale dansestilarter, som stadig kan findes i landsbyerne i Sukumaland (og i Ramten skov på Djursland).

Vi glæder os rigtig meget til at modtage gæsterne på lejr og både lære nye danse men også fordybe kontakten med Bujora og Sukumadans, trommer og kultur.

Sidste års lejr var i alle henseender en totalt succes. Vejret, mad, bar, plads, dans, trommer, underholdning osv. fungerede som en drøm. Og så har vi ovenikøbet genereret et overskud, som vi til dels bruger på de ekstra rejseudgifter når vi i år inviterer 4 kulturgæster.

Glæd jer til årets lejr hvor alt er som det altid har været, samtidig med at det hele er nyt 🙂

Ses, Christoph Mayunga Ridder

Utamaduni gruppen har med afsæt i besøget inviteret disse 4 personer fra Sukumaland:

Udover at opleve Utamadunilejren , vil de 4, mens er i Danmark, komme en hel del rundt på besøg og arbejde.

Foreløbige forhåndsaftaler og tilsagn:

 • Gæsterne skal aktivt indgå i udstillingen ‘De dødes liv’ på Moesgaard Museum, hvor WanaCesilia også optrådte i 1973. De skal sammen med herboende sukumaer bygge forfader-hytter og indvie dem ved en ceremoni.
 • Rundvisning og optræden på Kvindemuseet, Århus
 • Workshop til WannaDance, Århus
 • Workshop på Gøglerproduktionsskolen, Århus
 • Workshop på Århus Friskole
 • Besøg på Svanholm Landbrugskollektiv, Skibby
 • Besøge venner og dansere på Christiania
 • Workshops i dansegrupperne:
  • Dansegruppen Igokoloo, Kbh
  • Dansegruppen Ikumbo, Kbh
  • Dansegruppen Malingo, Silkeborg
  • Dansegruppen Vipepo, Århus
  • Dansegruppen Manongo, Göteborg

Video med WanaCesilia dansegruppen 2014:

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.

Comments are closed