Påskekucheza 2017

Vinterkucheza blev til påske, da Vipepeo kom på den gode idé at afholde årets Kucheza i slutningen af påskeferien.
En tradition vi godt kunne tænke os at fastholde i lyset af den succes weekenden udviklede sig til. Stemningen var afslappet, da vi fredag formiddag mødte op på Århus friskole for at starte forberedelserne. Der var ingen stress og ingen gnidninger, hvilket smittede med god stemning, sammenhold og handlekraft på hele weekenden.
Fredag aften bød på fællessang med Edwardi, hvor vi blev introduceret til en af hans nye sange.
Efter at have fået smurt stemmebåndende blev dansen skudt i gang med Sogota knald ud – lugten af guldøl, de dansende kroppe og lyden af sydende trommer blandede sig i en berusende stemning. Senere samlede folk sig rundt om bålet, og der blev sunget til den lyse morgen – så er vi i gang!
Lørdag formiddag var der Kadum med Marco og Karin – vi fyldte hele salen ud og de dybe kadum trommer gav ekstra kraft i bevægelserne. Energien var høj og salen dampede efter blot en halv time.
En mindre udfordring opstod, da vi om eftermiddagen opdagede, at vi manglede slange trommer til eftermiddagens Buyeye knald ud med Shoma. Lidt tøvende besluttede vi os for at få det til at fungere med de trommer, vi havde – og takket være vores dygtige trommeslagere endte det selvfølgelig som en bragende succes. Vi dansede de hypnotiserende trin i den slangeformede cirkel og gik i et med trommerne og bevægelserne – der er noget ganske særligt over denne dans og endnu en gang nåede energiniveauet fantastiske højder. Eftermiddagen sluttede af med en ligeså energifyldt omgang Bunungule med Bugekele i føretrøjen, der som altid fik sat gang i festen.
Efter aftensmaden startede gruppeshowsene – traditionen tro lagde Igokolo ud med en gejlede forestilling i hjemmesyet bål-kostume, der selvfølgelig mundede ud i en invitation til årets Kikome i Roskilde. Vipepeo kørte arbejdstema med hakkedans, hvorefter Manongo lagde ud med en fællessang ført af Karins smukke stemme – Utamaduni gruppen sluttede af med Sogota i flot militærstil.
Igokolo stod for aftenens sidste Bunungule knald ud. Holdet med trommeslagere blev flere og flere og til sidst var der linet op fra væg til væg – nogen måtte endda placere sig på gulvet uden stol. Det var et syn for guderne at se alle de smukke ansigter, der strålede af glæde og anspændt koncentration, og alle hænderne der i takt trommede løs, mens der blev danset på livet løs. En følelse af sammenhørighed, når vi mærker den energi og stemning vi i fællesskab skaber i denne lille tidslomme af umiddelbar lykke. Igen blev der natten igennem sunget rundt om bålet og endnu en vellykket og berigende weekend var nu ved at nå sin ende.
Weekenden blev afsluttet hånd i hånd i skolegården med en fællessang fra Dina og alle kunne mættet og glade vende hjem.

Vi i Vipepeo glæder os til at se jer igen til næste års Påskekucheza.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.