Utamaduni Dance Troup og WanaCecilia Dance Group

Rapportering af ansøgte midler fra Utamaduni kulturforenings U-kasse.

I marts 2014 ansøgte Utamaduni Dance Troupe U- kassen om 5000 kr. til WanaCecilia Dance Group på Bujora. Pengene skulle bruges som et supplement til transportudgifterne i anledning af vores besøg, hvor Bujora selv stod for alle omkostninger. Meningen med rejsen var dels at lave ny research omkring kulturlivet, at styrke vores relation med WanaCecilia og Bujora, men også, sammen med WanaCecilia, at promovere og gøre opmærksom på den traditionelle dans og musik.

Pengene blev brugt til at leje en mindre bus, som transporterede os og WanaCecilia rundt til i alt 3 forskellige landsbyer, nemlig Ngogo, Mwasubuya og Isesa.

Alle steder, vi besøgte, var samtidigt også værter for afholdelse af en shindano, dansedyst, som vi med WanaCecilia og en lokal modstander deltog i. Indtægterne fra entreen gik ubeskåret til den lokale kulturforening.

I Ngogo kom en parlamentspolitiker og regeringsmedlem, som var blevet gjort opmærksom på vores kulturpromoveringsprojekt. Han holdte tale og gav vores projekt en stor portion opmærksomhed, og vi blev filmet og vist på TV. Desuden sponsorerede han projektet med i alt 400.000 shillings.

I alle landsbyer var der stor tilslutning til shindanoerne, vi lærte vores modstandsgrupper at kende og havde en postitiv udveksling med dem alle. Vi havde snakke med unge personer, som oftest ikke var kulturinteresserede, men derimod elskede fodbold. Hvis ikke man danser i sukumaland, er fodbold næsten den eneste hoppy. Men efter at de havde set os danse samt forstået, at det også handler om samhørighed, var flere trods alt positivt indstillede overfor kulturen.

Vi i Utamaduni Dance Troupe anser, at vi lykkedes med det projekt, vi havde sat os for. Pengene blev anvendt, så de indirekte kom mange til gode. Landsbyerne, vi besøgte, fik et kulturboost ikke bare på grund af vores tilstedeværelse, men i den grad også på grund af Bujoras tilstedeværelse. Bujora arbejder nu aktivt for igen at kunne fungere som et slags centrum for sukumakultur. De har flere og flere ”arme” ude, som tager temparaturen på kulturlivet rundt om i sukumaland, og Fader Fabian selv er en utrolig entusiast, som i den grad kan vække folk fra deres kulturelle dvale. Det, vi var med til, var bare en begyndelse.

Tak fordi I støttede os og Bujora med vores projekt.

På vegne af Utamaduni Dance Troupe

Marco – Formand

image_pdfimage_print