Undervisningsprogrammet
Ugens program starter allerede på vores ankomstdag, lørdag d. 22. juli med en stor fælles workshop kl. 14.00 på den store danseplads. Workshoppen er indrettet til at alle (!) kan deltage, uanset hvor mange gange du har været på lejr før.
Lørdag aften mødes vi alle sammen til lejrens første fællesmøde, hvor den første del af ugens program præsenteres.
Fra søndag til torsdag, har vi fem fede dage med forskellige workshops, inden for trommer, dans og sang. Desuden har vi forskellige fællesaktiviteter man kan deltage i, når der er brug for en lille dansepause.
Ugen slutter med Åben Mark arrangement om fredagen, hvor vi viser lidt af ugens bedrifter frem til nysgerrige gæster og danser sammen med dem, først til vores fælles workshops og senere til det fedeste liveband og DJ.
Hver dag har vi et fællesmøde midt på dagen, hvor man får mulighed for at orientere sig i de kommende workshops og se smagsprøver på de forskellige danse.
Generelt for programmet starter hver dag ud med en fælles opvarmning, efterfulgt af en stor workshop på den store danseplads, under ledelse af vores undervisere. Formiddags – og eftermiddagsblokkene fra hhv. kl. 11-12.15 og og 14-15.30 består af 3-4 parallelle workshops, og der er frit valg mellem de spændende tilbud. Vi har ikke forhåndstilmelding eller lignende, men opfordrer til at man som udgangspunkt prøver at deltage i den samme workshop, når det gælder de workshops der gentages senere på ugen.
Eftermiddagen slutter med fælles workshop, hvor det bare gælder om at kaste sig ud i det, det vi kalder ”Smil-og-følg-med”. Om aftenen har vi knald ud, hvor alle er velkomne til at samle trommeslagere og dansere til fællesdans. Trommerne går i seng kl. 24.00, så kom endelig i gang i god tid 🙂
Programmet er næsten konstant under udarbejdelse helt frem til lejrens start (og nogle gange under). Så det helt endelige overblik over workshops og undervisere bliver først endeligt præsenteret på lejren. Dog prøver vi at lægge teasers ud løbende, så I kan gå og glæde jer lidt.
Husk, at der er trommefri time under fællesmødet og aftensmaden – og sig det gerne til jeres børn 😉 !
Foreløbigt program for lejren 2023
Så er vi klar til at afsløre det foreløbige program for vores uge i Ramten skov.
Bemærk venligst at der ikke er garanti for at det kommer til at se præcis sådan ud, når vi mødes i uge 30, da programmet er (næsten) evigt foranderligt 🙂
Åben PDF i et nyt vindue, ved at KLIKKE HER
BEMÆRK: Programmet kan stadig ændre sig!
Ovenstående program er opdateret 5 juli 2023.
Det helt endelige program offentliggøres på lejren.
Det ‘endelige’ undervisningsprogram, med undervisningsministrene 2023:
Underholdning
Utamadunilejren er en helt unik lejr hvor vi dyrker den akustiske musik, den traditionelle dans og det ‘analoge’ samvær. Hvor vi ikke er publikum, men alle er deltagere i et fællesskab.
Vi elsker at ‘underholde os selv’, og trykke den af med især trommer, sang og dans fra Afrika. Hver aften lægger vi trommerne i seng til midnat, men sang og dans er altid velkomment. På Tobacco Beach, i Baren, ved bålet og i Kagefeen er der frit slag på alle tider!
… og så sker det at vi finder på at hyre nogle ‘udefra’ til at komme og inspirere os undervejs på lejren. Måske som en lille koncert, en workshop eller en optræden eller ….
Vi får at se hvad årets lejr bringer af overraskende input!
På lejren 2023 er vi glade over at kunne dele med jer at vi har lavet aftaler med Buster Brynjolf og Virelai!
Virelai
… kommer i trio-opsætning og er klar til at lave en lille koncert for os, men ikke mindst vil de også invitere os med til både fællessang og fællesdans, med udgangspunkt i de gamle middelaldersange og og musik. Drejelire, tromme og sang…!
Buster Brynjolf
… kommer og præsenterer sit helt nye Børneshow ‘Turen går til Afrika’, som havde premiere til årets Samsø Børnekultur Festival.
Buster er kommet på lejren siden han var helt lille, hvor far Søren havde ham med. Søren kan desværre ikke komme i år. Så det er helt perfekt at Buster nu er sprunget ud med sit eget show.
Buster spiller desuden guitar i fredagens festorkester JJ PAULO!
Kulturgæster
(OBS: Desværre kunne vi ikke få visa til vores gæster i år….)
Da vi ikke fik det forventede visum til vores gæster i 2023, satser vi nu på at kunne velkomme dem til næste års lejr, i 2024.
Vi har i mange år haft et stort ønske om at få bunungulegæster til lejren igen. Bunungule er også kaldet hulepindsvinedans – stilarten, hvor dybe håndtrommer akkompagnerer fælles danse og vild og gakket kankulo, hvor kun fantasien sætter grænser.
Da det er mest optimalt til bunungule at have flere gæster ad gangen, har det været svært at få til at gå op.
I år, med tilskud fra forskellige dansegrupper i Danmark, er det lykkedes os at invitere hele fem kulturgæster fra Sukumaland til lejren, og har dermed endelig HULEPINDSVINEDANS som hovedtema på vores sommerlejr igen.
James & James, Kulwa, Robert og Shabani kommer fra dansegruppen Kisesa B.
De er alle børn af bunungulefamilien Milundumo, og gennem de seneste år har de igen tændt ild under dansen på bopladsen og været stort trækplaster for genrens unge og gamle fra nær og fjern.
Vi glæder os meget til at opleve dem i Danmark.
- Kulwa
- Robert
- James
- Shabani
- James