Utamadunilejren: Afrika i Danmark


Læs bogen som online PDF

 

Udgivet juli 2007

Afrika fejrer 25 års jubilæum i dansk skov

"Afrika i Danmark" er titlen på jubilæumsbogen om Utamadunilejren.
For 25. år i træk mødes 700 mennesker den sidste uge i juli i en skov på Djursland for at danse, tromme og synge på afrikansk. Det fejrer vi med udgivelsen af en bog.

I tekst og billeder fortæller bogen "Afrika i Danmark - et kærligt signalement af en enestå-ende kultur i Danmark" baggrunden for den temmelig alternative ugelange sommerlejr, hvor børn og voksne nu på 25. år danser glade rundt dagen lang til lyden af buldrende trommerytmer. Om aftenen mødes de til fællessang på swahili eller hænger ud i Kagefeen eller baren, der har Djurslands laveste priser og største udvalg af drikkevarer.

Med bidrag fra mere end ti forhenværende og nuværende lejrdeltagere og med over 120 sansemættede farvebilleder fortæller bogen historien om Utamadunilejrens begyndelse og udvikling. Fra de første lejre, hvor al mad blev lavet over bål og spist med fingrene til nu, hvor køkkenet på åbent-hus dagen fredag løbende bespiser omkring 1200 mennesker med gastronomi i særklasse.

Formiddag, eftermiddag og aften på lejren byder på forskellige danse- og trommework-shops med dygtige danskere eller talentfulde tanzanianere som undervisere.
To-tre gæsteundervisere fra Tanzania bliver hvert år inviteret til Danmark, og sammen med herboende afrikanere er Utamadunilejren på den måde med til at vedligeholde og udvikle et venskab, der tog sin begyndelse i 1977. Dengang rejste 22 djurslandske musikere og skuespillere inklusive en håndfuld etnologistuderende fra Aarhus Universitet to en halv måned til Tanzania for at udveksle kultur gennem dans, sang, teater og musik.

For nogle af deltagerne blev turen en livslang fascination. Udover den årlige danselejr og utallige optrædener rundt omkring i Danmark, har det resulteret i en projektgruppe, der blandt andet indsamler og restaurerer grej, som siden sendes til Tanzania, hvor det bety-der en konkret lettelse i det daglige slid på landet. I begyndelsen var det især majsmøller, men efterhånden er der kommet et bredere sigte indenfor landbrugs- og smedeudstyr, li-gesom computere til skoler og symaskiner til kvinder også har vundet plads i projekterne.

Med bogen "Afrika i Danmark" giver vi udenforstående muligheden for et sjældent indblik i en særegen kultur, der trods tidens normaliseringstendenser er forblevet helt sin egen. Utamadunilejren er en årligt tilbagevendende manifestation af værdien af kulturmøder og et billede på kollektivt indstillede menneskers formåen.


"Utamadunilejren: Afrika i Danmark - Et kærligt signalement af en enestående kultur i Danmark"
Redigeret af journalist Dav Jacobsen og udgivet på Utamaduni Forlag
102 sider, mere end 120 farvebilleder
Udkom torsdag 26. juli 2007

Hvordan får jeg fat i bogen?

Klik her for at downloade Utamadunis bog som PDFBogen kan nu bestilles til 0,- + porto!

Du kan også downloade bogen til din harddisk her (PDF)
Eller læse den i en online PDF her

Yderligere oplysninger hos Trine Forkvinde på: 8638 7292 eller Mette på: 2179 3526.

 

Senest opdateret 01 april 2010. Webmaster: Mads Bischoff


Safi.dk - Ngoma & kompyuta The Counter